Melayu remaja bawah umur sekarang porno

” di bawah program Mothers Against Pornography anjuran IKRAM.

Yang baca ini bukan semua isteri orang, kekasih orang atau si bujang pun baca. Hmm…Mak ayah sila selongkar bahan bacaan santai anak-anak anda terutamanya anak perempuan. Saya terkejut sangat bila tv tayang cerita indo terang-terang tunjuk bab rogol beramai-ramai. Sebab ada budak dok ternganga dengan khusyuknya tengok apa brader ramai-ramai dok buat pada kakak yang pengsan itu. Benda salah yang dah jadi normal dalam masyarakat kita. Ada hikmahnya Islam ajar pisahkan tempat tidur anak dengan ibu bapa dan pisahkan antara anak lelaki dan perempuan pula. Bayangkan saya dah tapis segala-galanya untuk anak-anak saya, tetapi anak saya masih tak selamat sebab anak orang lain tak diawasi oleh mak ayah mereka.

Kalau anak lelaki bahan porn mereka lebih kepada video. Siapa lagi nak bising kalau bukan kita yang ada anak kecil ini? PARENTS SENDIRIAnak selain baby masih tidur dengan parents? Anak dapat porn dari parents yang tak tahu anak berpura-pura tidur sepanjang ‘game’ sedang berlangsung. Kalau mampu, tak perlu tunggu umur-umur tertentu nak pisahkan. Anak saya scarred for life dan saya masih salahkan diri sendiri walaupun bukan kuasa saya nak control everything.

Harap dapat bersabar meneliti point-point yang saya cuba highlight.

Sebagai parents, kita kena cakna isu pornografi ini kerana:1.

Tertarik saya dengan satu tulisan yang ditulis lama dulu dah ni, iaitu pada tahun 2009.

Semoga kita dapat membaca dan menghayatinya dengan sebaik mungkin.

Kalau tak kena, mungkin saya malas nak ambil port juga.

Ditakdirkan hari ini Allah membuka hati saya untuk join parenting talk bertajuk ‘Perangkap Pornografi: adakah anak-anak kita terselamat?

Anak kita adalah berpotensi untuk menjadi salah seorang mangsa2. Kalau bukan mangsa atau pemangsa sekalipun, anak boleh scarred for life just dengan menjadi saksi harassment/assault orang lain4. Nanti anak nak kahwin, bukan dia kahwin dengan saudara mara sendiri.

Jangan fikir anak kita saja, ini isu masyarakat, isu ummah. Jadi, nak tak nak kita kena pastikan semua anak orang terjaga keturunan mereka juga.

Mengakui bahwa Anda Mengalami Masalah Melakukan Langkah-Langkah untuk Berhenti Berusaha Tetap Konsisten Apabila Anda ingin menghentikan kebiasaan menonton video porno di komputer, mungkin Anda harus berjuang untuk melawan kecanduan video porno tersebut yang bisa merusak kesehatan mental dan fisik, serta menghabiskan waktu.

Tags: , ,